Ανοικτές Διαβουλεύσεις Ανοικτές Διαβουλεύσεις
Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Η Διαδραστική Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συμετοχής είναι Γεγονός!

Η νέα πλατφόρμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες για να συνομιλούν με την Περιφέρεια και τους συμπολίτες τους για όποια θέματα μας απασχολούν. Τα πρώτα θέματα συζήτησης είναι ήδη ανοιχτά και σας καλούμε να εγγραφείτε για να σας ακούσουμε.
Καλώς Ήρθατε Καλώς Ήρθατε

Η Διαδραστική Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συμμετοχής  αποτελει μία νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα ανοιχτού δημόσιου διαλόγου που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που ζουν και ενδιαφέρονται για την περιοχή μας να συζητήσουν μεταξύ τους, αλλά και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα θέματα που μας απασχολούν.

Σήμερα, που ο τρόπος ζωής μας δεν επιτρέπει εύκολα να βρισκόμαστε πάντα την ίδια στιγμή και στο ίδιο μέρος, το διαδίκτυο είναι μία σημαντική βοήθεια, όταν μάλιστα πολλοί συμπολίτες μας ζουν και σε άλλα μέρη της χώρας μας. Άλλωστε αρκετοί είναι εξοικειωμένοι ήδη με το διαδίκτυο και κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι γίνονται χρήστες του σημαντικού αυτού μέσου.

Σας προτείνουμε λοιπόν να διαβάσετε πρώτα τι είναι η Διαδραστική Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συμμετοχής, τι μπορείτε να κάνετε σε αυτή την πλατφόρμα και πώς να συμμετάσχετε στη συζήτηση, αρκεί να εγγραφείτε πρώτα.

Για να πετύχει όμως η Διαδραστική Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συμμετοχής, είναι πάνω απ’ όλα απαραίτητη η δική σας στήριξη και συμμετοχή. Εμείς είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε.

Μήνυμα Περιφερειάρχη Μήνυμα Περιφερειάρχη

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Πολλοί από μας ζουν και εργάζονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και σε άλλες χώρες. Όλοι όμως αγαπάμε τον τόπο μας και πρέπει  να συμμετέχουμε στις συζητήσεις που γίνονται για τα θέματα που μας απασχολούν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την προοπτική του τόπου μας. 

Σήμερα, το διαδίκτυο έχει μειώσει τις αποστάσεις καθώς μας προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και μάθησης αλλά κυρίως επικοινωνίας μεταξύ μας. Έχουμε, πράγματι ένα ισχυρό μέσο που μπορεί να βοηθήσει στην άρση της απομόνωσης και κυρίως να στηρίξει τους πολίτες που θέλουν με τη συμμετοχή τους στα κοινά, να συμβάλουν ουσιαστικά και στο βαθμό που τους αναλογεί σε καθημερινό επίπεδο, στην οικοδόμηση του μέλλοντός τους.

Αυτή άλλωστε είναι η θεμελιώδης έννοια της Δημοκρατίας που γεννήθηκε σε αυτήν εδώ τη χώρα.

Με αυτή την ελπίδα, χρησιμοποιούμε τις σύγχρονες δυνατότητες του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών για να δώσουμε βήμα και φωνή στους συμπολίτες μας και να συνομιλήσουμε για όλα τα θέματα που μας αφορούν. 

Αυτό θέλουμε να πετύχουμε μέσω της  Διαδραστικής Πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Συμμετοχής και ελπίζουμε στη στήριξη σας ώστε το εγχείρημα αυτό να έχει ουσία και μέλλον.

Φιλικά,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας